אצטדיון אשקלון
אצטדיון "סלה" באשקלון הוקם בשנת 1961 ומשמש כמגרש הביתי של הפועל אשקלון בליגת העל. עם הקמתו הוא שימש גם כאצטדיון הביתי של בית"ר ומכבי אשקלון.
השדרוג הראשון באצטדיון בוצע בשנות ה-80, עם בניית יציע מרכזי הכולל כ-3,000 מקומות. האצטדיון נקרא על שמה של משפחת סלה שמימנה את השיפוץ. עם עלייתה של הפועל אשקלון לליגה הראשונה ב-1998 הוחלט בעירייה על שיפוץ מאסיבי, שכלל התקנת כיסאות פלסטיק, שיקום כר הדשא והקמת יציע דרומי חדש.
ב-2005 בוצע שדרוג נוסף באצטדיון, שכלל את הרחבתם של היציע הדרומי והצפוני, דבר אשר הגדיל את תכולת האצטדיון לכ-10,000 מקומות בהתאם לאישורי המשטרה. מתחם האצטדיון כולל שלושה מגרשי אימונים לצד חדר תדריכים, חדר כושר ושלושה חדרה הלבשה.
פירוט היציעים:
היציע המרכזי – מאכלס את אוהדי הקבוצה המארחת
יציע צפוני – מאכלס את אוהדי הקבוצה המארחת
יציע דרומי – מאכלס את אוהדי הקבוצה האורחת
יציע כבוד – מונה כ-100 מקומות וממוקם מול היציע המרכזי
איך מגיעים?
האצטדיון ממוקם ברחוב קיבוץ גלויות 1, בעיר אשקלון.
הפועל אשקלון
הפועל אשקלון הוקמה ב-1955. לזכותה שלוש זכיות בגביע הטוטו של הליגה הלאומית וזכיה אחת בגביע הטוטו של הליגה הארצית. בתום עונת 2014/15 היא שבה לליגה הלאומית אחרי שסיימה במקום הראשון בליגת השלישית. את משחקיה הביתיים היא מארחת באצטדיון "סלה" באשקלון.
במשך מרבית שנותיה שיחקה אשקלון בליגות הנמוכות ולא הצליחה לטפס לצמרת הכדורגל הישראלי, עד לעונת 1996/97 בסיומה העפילה, לראשונה בתולדותיה, לליגת העל. בסיום אותה עונה (1997/8) ירדה הפועל אשקלון לליגה הלאומית. הקבוצה המשיכה להתדרדר ומצאה עצמה בליגה השלישית. בעונת 2004/05 היא חזרה לליגה השנייה. באותה עונה זכתה אשקלון גם בגביע הטוטו של הליגה הארצית ורשמה את הישג השיא שלה בגביע המדינה כאשר הגיעה עד לשלב חצי הגמר, שם הפסידה למכבי הרצליה בתום דו קרב פנדלים.
המועדון המשיך לרשום הישגים יפים בגביע המדינה כאשר שנתיים לאחר מכן, בעונת 2006/7, הגיעה הקבוצה האשקלונית לגמר גביע המדינה, תחת הדרכתו של המאמן מירו בן שמעון. אשקלון הדיחה את הפועל באר שבע, מכבי השיקמה/רמת חן, הפועל חיפה ואת הפועל רמת-גן בחצי הגמר. בגמר הגדול באצטדיון רמת גן פגשה אשקלון את הפועל תל אביב והחזיקה מעמד לאורך 120 דקות, כאשר 15 אלף אשקלונים מאחוריה. ניר נחום כבש לזכותה במחצית הראשונה, אבל רגע לפני הסנסציה הגדולה כבש לוסיאנו דה ברונו את שער השוויון להפועל בדקה ה-74. בדו קרב הבעיטות מהנקודה הלבנה כשלה אשקלון, כאשר הפנדל החמישי שלה נעצר על-ידי שוער הפועל ת"א, ניל אברבנל בעוד חאבייר פהאס כבש בבעיטה המכרעת והותיר אותה ואת קהל אוהדיה מאוכזבים. התסכול התעצם בתום אותה עונה, כאשר הקבוצה סיימה במקום הלפני האחרון וירדה לליגה הארצית.
בעונת 2008/09, תחת המאמן שייע פייגנבויים, הציגה הפועל אשקלון יכולת משופרת וסיימה במקום השני בדרך לליגה הלאומית. עונה לאחר מכן קיבל אורי מלמיליאן את תפקיד המאמן והקבוצה המשיכה במגמה החיובית עם עלייה שנייה בתולדותיה לליגת העל. היא עשתה זאת כששחקנה המצטיין, יחיאל צגאי, כובש 12 שערים ביחד עם שבעה נוספים שכבש עומרי רון. אשקלון סיימה במקום השני עם 34 נקודות, מרחק 7 נקודות מהפועל קריית שמונה שסיימה ראשונה.
חרף עליית הליגה נמשכו חילופי המאמנים, כאשר גיא עזורי מונה למאמן בפתיחת 2010/11 אולם לא החזיק מעמד זמן רב ועוד באותה עונה החליפו אלי מחפוד. בתום אותה עונה שוב ירדה אשקלון לליגה הלאומית. במהלך 2012/13 מונה לופא קדוש ז"ל כמאמן וסייע לאשקלון להישאר בליגה הלאומית במחזור הסיום. כעבור עונה תחת המאמן, דני גולן, ירדה הקבוצה לליגה א'. בעונת 2014/15, עם המאמן יובל נעים ובכיכובו של שי רביבו עם 17 שערים, סיימה הפועל אשקלון במקום הראשון והעפילה לליגה הלאומית. באותה עונה הגיעה הקבוצה עד לשמינית גמר גביע המדינה לאחר שהדיחה את בית"ר ירושלים, אולם נעצרה מול מכבי תל-אביב. אשקלון השלימה בשנית עליית ליגה נוספת תחת שרביטו של יובל נעים, ובעונת 2016/17 חזרה הקבוצה לליגת העל.
העונה החולפת הייתה רבת תהפוכות עבור אשקלון, אך הסתיימה בצורה מתוקה ומוצלחת עבורה. בפרקים נרחבים של העונה התמקמה אשקלון מתחת לקו האדום, אבל בשלב הפלייאוף הצליחה לטפס למקום ה-12 וניצלה במחזור הסיום. עוד קודם לכן, במשחק המכריע בינה לבין יריבתה לתחתית, הפועל תל אביב, נפרדו הקבוצות בתיקו מאופס באצטדיון המושבה. במחזור הנעילה ניצחו שחקניו של יובל נעים 1:2 את הפועל קרית שמונה משערים של רודי חדד וירדן אבוחצירה וחגגו הישארות היסטורית בליגת העל.