אצטדיון נתניה
מהאצטדיונים החדישים והאיכותיים בכדורגל הישראלי, אשר משמש את מכבי נתניה והפועל רעננה במשחקיהן הביתיים. החל מעונת 2016/17 גם מכבי תל אביב מארחת את משחקיה באצטדיון זה, בעקבות השיפוצים בבלומפילד. בעונת 2018/19 חדרה הצטרפה גם כן למכבי נתניה ומכבי ת''א והיא מארחת בו את משחקי הבית שלה.
האצטדיון נחנך בנובמבר 2012, בהתמודדות בין מכבי נתניה להפועל תל אביב (1:2). רעננה החלה לשחק בו באופן רשמי עם עלייתה לליגת העל בעונת 2013/14. האצטדיון, שמכיל כ-14,000 מקומות ישיבה, היווה שדרוג משמעותי ותחליף לאצטדיון ה-"קופסא", מגרשה הביתי הישן של מכבי נתניה.
האצטדיון אירח כבר משחקים חשובים כמו גמר גביע המדינה במאי 2013 בו זכתה הפועל רמת גן אחרי ניצחון על קרית שמונה, משחקים באליפות אירופה עד גיל 21 ואת משחקי אלוף האלופים.
זווית הישיבה הגבוהה, לצד העובדה שהאוהדים בשורות הראשונות קרובים מאד לדשא, הופכים את האצטדיון לביתי וחם כאשר הוא מאוכלס במלואו. הוא מכיל יציע תקשורת, יציע כבוד ו-36 תאי צפייה VIP מיוחדים. בנוסף לכך, הצפי הוא כי בעתיד תינתן האפשרות לבניית שני יציעים נוספים מאחורי השערים, ובכך יוגדל מספר מקומות הישיבה לכ-24,000.
פירוט היציעים:
יציע מערבי תחתון (101-109): מאכלס את אוהדי הקבוצה המארחת.
יציע מערבי עליון (201-209): מאכלס את אוהדי הקבוצה המארחת.
יציע מזרחי עליון ותחתון (20-21): מאכלס את אוהדי הקבוצה האורחת.
איך מגיעים?
האצטדיון ממוקם ברחוב אברהם שפירא בעיר נתניה.
באוטובוס: קו 606 יוריד אתכם בתחנת גשר השלום, משם האצטדיון נמצא במרחק מספר דקות הליכה. בנוסף, קווים 48, 48 א', 20 ו-15 מגיעים בסמוך לאצטדיון.
ברכבת: ניתן לרדת בתחנת בית יהושע ומשם להמתין למוניות שירות (קווים 84 ו-79). אפשרות נוספת היא ירידה בתחנת נתניה, לצאת ביציאה האחורית לכיוון איזור התעשייה ולעלות על קו 15.
ברכב: יש לעלות על כביש 2 (חיפה), ולהתחבר לכביש 5611 (כפר נטר ספיר). בהמשך יש לפנות ימינה לאיזור התעשייה ספיר צפון, ומשם ניתן יהיה להבחין באצטדיון ולהיעזר בשילוט.
מכבי תל אביב
מכבי תל אביב היא הקבוצה המעוטרת ביותר בכדורגל הישראלי. הוקמה בשנת 1906 ומאז שיחקה, בכל עונותיה, רק בליגה הראשונה. רשימת התארים המפוארת של הקבוצה כוללת: 21 אליפויות, 23 גביעי מדינה, 2 גביעי אסיה ו-4 גביעי טוטו. יש לה היסטוריית השתתפות ארוכה במפעלים האירופיים השונים, החל מליגת האלופות, דרך גביע אופ"א ועד לליגה האירופית.
משנת הקמתה ועד קום המדינה זכתה מכבי ת"א ב-4 אליפויות וב-6 גביעים. בעונת הכדורגל הראשונה במדינת ישראל זכו הצהובים בצלחת האליפות, תחת הדרכתו של המאמן ג'רי בית הלוי.
בעונת 1950/51 קבעה מכבי את שיא ההבקעות של קבוצה בליגה הראשונה, שיא שמחזיק מעמד עד היום, 103 שערים, שהובקעו בעונה בת 24 מחזורים. בשנות ה-50 זכתה הקבוצה בשני "דאבלים", השני והשלישי בתולדותיה.
בשנות ה-60 זכתה הקבוצה פעמיים בגביע המדינה ורק באליפות אחת, בעונת 1966/68, עונה כפולה בעקבות מלחמת ששת הימים. בעקבות הזכייה באליפות זו השתתפה מכבי ת"א, בעונת 1969/70, לראשונה בתולדותיה, באליפות אסיה לקבוצות. היא זכתה בתואר המכובד כאשר ניצחה בגמר את אלופת דרום קוריאה. לאחר מלחמת ששת הימים, בשנת 1967, נקלעה הקבוצה למשבר כלכלי ומנהלה, ג'רי בית הלוי, החליט שהיא תעזוב את מגרשה הביתי, אצטדיון המכביה בצפון תל אביב ותעבור לשחק באצטדיון בלומפילד ביפו.
בעונת 1969/70 זכתה מכבי תל אביב בדאבל הרביעי בתולדותיה. בעקבות הזכייה באליפות השתתפה הקבוצה, פעם שנייה, באליפות אסיה לקבוצות וזכתה שוב בתואר. בעונת 1975/76, לראשונה מאז נוסדה, נקלעה מכבי תל-אביב למאבקי תחתית כנגד הירידה. ניצחון במחזור האחרון השאיר אותה בליגה הראשונה, כאשר עונה לאחר מכן היא התאוששה בגדול וזכתה בדאבל החמישי בתולדותיה. בעונות 1978/79 עד 1990/91 לא זכתה מכבי ת"א באליפויות. זאב זלצר, דוד שוויצר וגיורא שפיגל היו חלק מרשימת מאמנים מכובדת שניסו להוביל את הצהובים לתואר בשנים אלו, אך ללא הצלחה.
בעונת 1991/92, עם אברהם גרנט על הקווים, חזר החיוך לפני האוהדים עם אליפות בכיכובם של שני שחקנים אלמוניים שעלו ממחלקת הנוער, אבי נמני ואיציק זוהר. מכבי חזרה למקומה הטבעי בצמרת הטבלה.
ב-1995 רכשה קבוצת אנשי עסקים, בראשות לוני הרציקוביץ', את המועדון. השחקנים: אלי דריקס, ניר קלינגר ואבי נמני הובילו את הצהובים להצלחות רבות וביססו את השליטה של הקבוצה בישראל, תוך עליונות במשחקי הדרבי מול הפועל תל-אביב ואחוזי הצלחה גבוהים מול יריבה נוספת בצמרת, מכבי חיפה.
חילוקי דעות בהנהלת הקבוצה בשנים שלאחר מכן, לצד שורה ארוכה של אכזבות מקצועיות, השאירו את מכבי הרחק מפסגת הטבלה. קהל אוהדי הקבוצה החל בפעולות מחאה נגד בעלי המועדון והנהלתו. מאמנים ושחקנים הוחלפו והמועדון הפך למפולג. בעונת 2002/03 זכו הצהובים, אחרי זמן רב, בתואר האליפות, תחת הדרכתו של המאמן ניר קלינגר. סכסוכים פנימיים בין אבי נמני לטל בנין וסיום דרכם בקבוצה, לא מנעו ממכבי הופעה ראשונה בתולדותיה בשלב הבתים של ליגת האלופות מול קבוצות פאר: יובנטוס, באיירן מינכן ואייאקס.
בעונת 2005/06 בה ציינה מכבי ת"א 100 שנים להקמת, הצטרפו לקבוצה שחקנים בכירים: אייל ברקוביץ', ג'ובאני רוסו ואבי נמני, במה שנקרא פרוייקט ה-"גלאקטיקוס" . הפרוייקט נחל כישלון מוחץ והקבוצה סיימה את העונה במקום הששי. במהלך עונת 2007/08 רכש המיליארדר אלכס שניידר את הבעלות על מועדון הכדורגל התל אביבי, אולם הקבוצה לא התרוממה ואחרי שנה עברה הבעלות למיליארדר הקנדי, מיטש גולדהאר. השנים הראשונות תחת בעלותו לא היו מוצלחות ובהן פוטרו מאמנים שהיו שחקני עבר בקבוצה: אבי נמני ומוטי איווניר.
בעונת 2012/13 החליט גולדהאר למנות את שחקן העבר ההולנדי, ג'ורדי קרוייף לתפקיד מנהלה הספורטיבי של מכבי תל אביב. תפקיד שלא היה נהוג עד אז בקבוצות הכדורגל בישראל. מינוי זה היווה את התפנית הגדולה בהתנהלות המועדון והביא איתו 3 תארי אליפות ברצפיות, אחרי 10 שנים ללא זכיה בתואר החשוב. על הזכייה הראשונה, מבין השלוש, בעונת 2012/13 חתום המאמן הספרדי, אוסקר גארסיה. הצהובים חזרו להעניק לאוהדיהם רגעי אושר רבים, כאשר השחקן הבולט היה ערן זהבי שסחף את קבוצתו לאליפויות ולמשחקים בלתי נשכחים. בעונת 2014/15 מכבי הייתה "גדולה על הליגה" ותחת הדרכתו של פאקו אייסטאראן ובהנהגתו של זהבי, יחד עם כוכבים נוספים: ראדה פריצה, שרן ייני, גל אלברמן וטל בן חיים – היא סיימה עם "טרבל" ראשון בתולדותיה ובתולדות הכדורגל הישראלי - זכיה באליפות המדינה, גביע המדינה וגביע הטוטו.
למרות הישגיה יוצאי הדופן, לקראת עונת 2015/16 נערך חילוף בעמדת המאמן וסלאבישה יוקאנוביץ' מונה כמאמן ראשי. מכבי הצליחה בזירה האירופית והעפילה בפעם השניה בתולדותיה לשלב הבתים של ליגת האלופות. היא שובצה בבית 7 יחד עם צ'לסי, דינמו קייב ופורטו, אך סיימה ללא נקודות ועם שער זכות אחד בלבד. בסוף חודש דצמבר עזב יוקאנוביץ' את המועדון לטובת פולהאם מהליגה השנייה באנגליה, ופטר בוס ההולנדי הוחתם במקומו. לאורך העונה כולה רדפו הצהובים אחרי הפועל באר שבע במטרה להשיג את המקום הראשון, והדרמה נמשכה עד למחזור האחרון. שחקניו של בוס הביסו 0:6 את מכבי חיפה במחזור הסיום, אך הדרומיים ניצחו את סכנין במשחק המקביל ומכבי תל אביב סיימה את העונה במקום השני, ללא צלחת האליפות. שלושה ימים לאחר מכן הצהובים איבדו גם את גביע המדינה, אחרי שהפסידו 1:0 למכבי חיפה באצטדיון טדי.
עונת 2016/17 נפתחה עם מאמן חדש על הקווים - שוטה ארבלדזה. הכוכב הגדול של הקבוצה, ערן זהבי, עבר לשחק בסין. בנוסף, הקבוצה נאלצה להעתיק את משחקיה הביתיים לאצטדיון בנתניה, עקב השיפוץ בבלומפילד. הפתיחה בליגה האירופית הייתה מוצלחת עם ניצחונות על גוריצה, קאיראט, פאנדורי והיידוק ספליט בדרך לשלב הבתים, אך משם הצהובים לא הצליחו להעפיל לשלב הבא אחרי שסיימו במקום השלישי יחד בבית יחד עם זניט, אלקמאר ודאנדוק. במסגרת הליגה הביסה הקבוצה 0:5 את הפועל ת"א בדרבי והשוותה את הניצחון מעונת 1969/70. ההמשך היה פחות מוצלח וגרם לפיטוריו של ארבלדזה, כאשר את מקומו תפס ליטו וידיגל האנגולי. הפער מהפועל באר שבע, שהיה דו ספרתי במהלך העונה, הצטמצם עד כדי שלוש נקודות בלבד לפני פתיחת הפלייאוף, אבל בצמד המפגשים בין הקבוצות הצהובים הפסידו פעמיים. באר שבע זכתה באליפות שנייה ברציפות, במרחק 13 נקודות ממכבי ת"א. סגנית האלופה התרכזה בגמר הגביע, שם פגשה את בני יהודה ת"א. לאחר 0:0 בתום 120 דקות יכל יוסי בניון להעניק את הגביע לקבוצתו, אך החמיץ את הפנדל המכריע. גם טל בן חיים הבלם נכשל מול אמיליוס זובאס ומכבי תל אביב שוב כשלה במעמד גמר הגביע, וסיימה את עונת 2016/17 ללא אף תואר.
עונת 2017/18 התחילה טוב עבור הצהובים, שזכו בתואר הראשון לעונה - גביע הטוטו. במסגרת האירופית הצליחה מכבי ת''א להגיע לשלב הבתים של הליגה האירופית, אך שם סיימה אחרונה בבית שלה ונפרדה מהמפעל. בהמשך העונה הקבוצה חוותה עליות ומורדות, אבל בסופו של דבר הצליחה להתעלות על עצמה בדרך לסיים במקום השני כסגנית האלופה.
הדחה מוקדמת מהליגה האירופית לא בישרה טובות למכבי תל אביב עם תחילת עונת 2018/19 - אבל ההמשך היה שונה לחלוטין. זה התחיל עם זכייה בגביע הטוטו אחרי ניצחון 1:2 על מכבי חיפה, המשיך עם יכולת נהדרת בליגה והסתיים עם צלחת האליפות בארון - לראשונה מזה שלוש שנים. ולדימיר איביץ' הוליך את הצהובים לאחת העונות הטובות בתולדותיהם, במהלכה כבשו 77 שערים, ספגו 17 בלבד וגרפו 89 נקודות (82.4% הצלחה). אלירן עטר (12) ועומר אצילי (11) הובילו את טבלת הכיבושים, כאשר דור מיכה - שנבחר לשחקן העונה הרשמי - רשם 11 בישולים וארבעה שערים. הפסד הליגה הבודד נרשם במחזור ה-33 לבני יהודה - אותה בני יהודה שגם גברה על האלופה הנכנסת בחצי גמר גביע המדינה ומנעה ממנה טרבל. הצהובים-כחולים המשיכו את המגמה בעונה שלאחר מכן, כשהם שוב מציגים יכולת מרשימה, שומרים על רשת נקייה במשחקים רבים ואת הפסד הבכורה שלהם הם ספגו רק במחזור האחרון, אחרי שכבר הספיקו לזכות בצלחת האליפות ולהניף אותה. באותה עונה, זכה דן גלזר בתואר שחקן העונה, לאחר שלאורכה החזיק את מרכז השדה של האלופה וסיכל התקפות יריב רבות, תוך שהוא מציג יכולת מצוינת מבחינתו.
את עונת 2020/21 הצהובים כחולים פתחו מצוין, כאשר זכו גם בתואר אלוף האלופים וגם בגביע הטוטו. עם זאת, לצד הצלחה גם במסע האירופי - בו הם הגיעו לשלב הבתים וסיימו במקום השני בבית עם ויאריאל, סיבאספור וקרבאך, מה שהעביר אותם לשלב 32 האחרונות, בו הודחו מהמפעל על ידי שחטאר דונייצק - את העונה בליגה האלופה פתחה לא טוב וקצב צבירת הנקודות לא היה משביע רצון מבחינתה. בדצמבר הוחלט במועדון על חילוף בעמדת המאמן וגיורגוס דוניס, שפתח את העונה על הקווים, פינה את מקומו לטובת פטריק ואן לוון. תחת המאמן החדש התל אביביים חזרו להרשים וצברו נקודות בקצב מרשים, מה שהחזיר אותם למאבק האליפות עד לרגע האחרון של העונה. את צלחת האליפות הצהובים לא זכו להניף בסוף העונה, אך הם הגיעו לגמר גביע המדינה, בו גברו על היריבה העירונית הפועל תל אביב והניפו את התואר השלישי שלהם בעונה הזו.
עונת 22/23 נפתחה בקול תרועה רמה מבחינת הצהובים שהנחיתו בחזרה דמויות שהגיעו עם המועדון לגדולות בשנים האחרונות, ולדאן איביץ', ערן זהבי, דור פרץ ויהונתן כהן הציתו את הדמיון של אוהדי הצהובים-כחולים. בזירה האירופית הקבוצה הודחה משלב הפלייאוף של הקונפרנס ליג, לאחר שהפסידה 2:1 לניס הצרפתית בתום שני המשחקים. הקבוצה פתחה את משחקי העונה עם תוצאות טובות וניצחונות מרובי שערים אך במהלך העונה חלה הידרדרות ביכולת של המכבים, איביץ' עזב את הקבוצה והחליף אותו בתפקיד אייטור קראנקה הספרדי. בגזרת הגביע, התל אביביים היו קרובים להגשמת החלום אך נפרדו מהתחרות בשלב חצי הגמר לאחר הפסד לבית''ר ירושלים. את עונת המשחקים הקבוצה סיימה במקום השלישי בליגה.