מנהלת הליגות ייבאה שתי מערכות אלקטרוניות של Hawk Eye, החברה המובילה בתחום ה-VAR ואלה הגיעו הבוקר לישראל בכדי להתחיל את תהליך ההכשרה של שופטי ליגת ״ג׳פניקה״, לקראת שילובם במהלך שלב משחקי הפלייאוף העליון. בכך תקדים ליגת ג'פניקה את ליגת האלופות שהודיעה לא מכבר על הכנסת ה-VAR בעונת 2019-2020.
נתונים שנאספו מליגות בעולם מראים כי שופט אנושי טועה טעות קריטית פעם בשלושה משחקים בממוצע.
שופט הטלוויזיה מקטין פי 6 את הטעויות הקריטיות, לטעות אחת כל 19 משחקים (כ-13 טעויות בעונה במקום 80). השפעתו לא מסתיימת רק בצמצום דרמטי של הטעויות, אלא הוא משפיע גם על המשחק עצמו:
השימוש בשופט עזר טלוויזיוני (VAR), מקטין בכ-22% את הכרטיסים האדומים והצהובים, מצמצם את התחזויות השחקנים והוויכוחים עם השופט והתוצאה היא זמן משחק נטו גדול יותר והוגן יותר.
ליגות אירופאיות רבות החלו להשתמש בשופטי עזר טלוויזיונים (VAR) בהן: הליגה הספרדית, הליגה הגרמנית, הליגה האיטלקית, הליגה הבלגית והליגה הפורטוגלית. כמו כן נעשה שימוש בשופטי עזר טלוויזיוניים בגביע האנגלי ובעקבות המונדיאל ליגות רבות נוספות נמצאות בתהליך הטמעה.
בתוך כך, זימנה אופ"א את השופט אוראל גרינפלד לקורס שופטי ה-VAR שלה, כדי שיוכל להיות חלק מסגל שופטי הווידיאו במשחקים שמארגנת התאחדות הכדורגל האירופאית: טורנירים בין לאומיים, ליגת האלופות והליגה האירופאית
ארז כלפון, יו"ר מנהלת הליגות: "כפי שאמרתי בעבר, בכדורגל הצדק חייב להיעשות ולהראות. אנו נאמנים להתחייבות שלנו להפעיל את השופטים הטלוויזיונים כבר במהלך משחקי הפלייאוף. הליגה הישראלית משמשת מזה זמן ככר פעולה לחברות הייטק וסטארט-אפ ישראליות וכליגה טכנולוגית, היה חשוב לנו לשלב את שופטי העזר הטלוויזיוניים, אחרי ההצלחה הכבירה לה זכה הניסוי במונדיאל האחרון. אני מבקש להודות להתאחדות לכדורגל ואיגוד השופטים וכל הגורמים הרלוונטיים לתהליך, הפועלים עפ"י לוחות הזמנים שהכתבנו בישיבה הדירקטוריון בה קיבלנו את ההחלטה לשילובם של שופטי עזר טלוויזיוניים".
עוזי יצחקי, יו"ר איגוד השופטים: "המהפכה הטכנולוגית כבר כאן וזאת בשורה מצוינת עבור כל השותפים למשחק הכדורגל, שחקנים, מאמנים, אוהדים וכמובן מנהלי המשחק. איגוד השופטים משוכנע כי השימוש בטכנולוגיית ה-VAR יחזק עוד יותר את מעמד השופטים ועוזרי השופט. מי שהתמודדו עד כה בגאון עם ניהול מורכב של המשחק, יעשו זאת באופן עוד יותר מוצלח בסיוע הטכנולוגיה שהוכיחה את עצמה. מגבלות העין האנושית מוכרות וכל דבר שעשוי להוביל לשיפוט מדויק וצודק יותר, מבורך. האיגוד נערך לנושא כבר זמן לא מבוטל ואני משוכנע שיחד עם המנהלת, ההתאחדות וכמובן השופטים ועוזריהם נעמוד ביעד שהצבנו לעצמנו לשימוש מוקדם ככל האפשר בטכנולוגיה האמורה".
מערכות ה-VAR בישראל
קרדיט תמונה: ויקיפדיה
הוסיפו תגובה