אצטדיון נתניה
מהאצטדיונים החדישים והאיכותיים בכדורגל הישראלי, אשר משמש את מכבי נתניה והפועל רעננה במשחקיהן הביתיים. החל מעונת 2016/17 גם מכבי תל אביב מארחת את משחקיה באצטדיון זה, בעקבות השיפוצים בבלומפילד. בעונת 2018/19 חדרה הצטרפה גם כן למכבי נתניה ומכבי ת''א והיא מארחת בו את משחקי הבית שלה.
האצטדיון נחנך בנובמבר 2012, בהתמודדות בין מכבי נתניה להפועל תל אביב (1:2). רעננה החלה לשחק בו באופן רשמי עם עלייתה לליגת העל בעונת 2013/14. האצטדיון, שמכיל כ-14,000 מקומות ישיבה, היווה שדרוג משמעותי ותחליף לאצטדיון ה-"קופסא", מגרשה הביתי הישן של מכבי נתניה.
האצטדיון אירח כבר משחקים חשובים כמו גמר גביע המדינה במאי 2013 בו זכתה הפועל רמת גן אחרי ניצחון על קרית שמונה, משחקים באליפות אירופה עד גיל 21 ואת משחקי אלוף האלופים.
זווית הישיבה הגבוהה, לצד העובדה שהאוהדים בשורות הראשונות קרובים מאד לדשא, הופכים את האצטדיון לביתי וחם כאשר הוא מאוכלס במלואו. הוא מכיל יציע תקשורת, יציע כבוד ו-36 תאי צפייה VIP מיוחדים. בנוסף לכך, הצפי הוא כי בעתיד תינתן האפשרות לבניית שני יציעים נוספים מאחורי השערים, ובכך יוגדל מספר מקומות הישיבה לכ-24,000.
פירוט היציעים:
יציע מערבי תחתון (101-109): מאכלס את אוהדי הקבוצה המארחת.
יציע מערבי עליון (201-209): מאכלס את אוהדי הקבוצה המארחת.
יציע מזרחי עליון ותחתון (20-21): מאכלס את אוהדי הקבוצה האורחת.
איך מגיעים?
האצטדיון ממוקם ברחוב אברהם שפירא בעיר נתניה.
באוטובוס: קו 606 יוריד אתכם בתחנת גשר השלום, משם האצטדיון נמצא במרחק מספר דקות הליכה. בנוסף, קווים 48, 48 א', 20 ו-15 מגיעים בסמוך לאצטדיון.
ברכבת: ניתן לרדת בתחנת בית יהושע ומשם להמתין למוניות שירות (קווים 84 ו-79). אפשרות נוספת היא ירידה בתחנת נתניה, לצאת ביציאה האחורית לכיוון איזור התעשייה ולעלות על קו 15.
ברכב: יש לעלות על כביש 2 (חיפה), ולהתחבר לכביש 5611 (כפר נטר ספיר). בהמשך יש לפנות ימינה לאיזור התעשייה ספיר צפון, ומשם ניתן יהיה להבחין באצטדיון ולהיעזר בשילוט.
מכבי נתניה
מכבי נתניה הוקמה בשנת 1934. בתחילה שיחקה הקבוצה בליגה המחוזית שומרון ביחד עם עוד קבוצות מהעיר נתניה וסביבתה. בשנת 1946 הוקם אצטדיון "הקופסה" שהפך למגרשה הקבוע של הקבוצה. במהלך מלחמת העולם השנייה ומלחמת העצמאות נפסקה לפרקים פעילות הקבוצה בשל המצב בארץ ישראל.
כאשר הוקמו ליגות הכדורגל של ישראל בשנת 1949 הייתה מכבי נתניה בין 13 הקבוצות שהרכיבו את הליגה הבכירה, אז הליגה הלאומית. בעונת 1949/50 השתתפה הקבוצה, לראשונה, במשחקי הליגה הבכירה בישראל. בשנות ה-50 ובשנות ה-60 היתה מכבי נתניה קבוצת מרכז טבלה, כשסיימה מספר רב של פעמים במקומות 7-9. בעונת 1954/55 סיימה נתניה במקום הרביעי בטבלה.
בעונת 1961/62 ירדה הקבוצה לליגת המשנה לאחר שסיימה במקום ה-12 והאחרון. הקבוצה נשארה שתי עונות בליגת המשנה עד שבעונת 1963/64 סיימה הקבוצה במקום השני אחרי קבוצת בית"ר תל אביב ושתיהן עלו לליגה הבכירה. עם חזרתה של נתניה לליגה הלאומית היא השתלבה בצמרת הגבוהה, כאשר בשורותיה משחק מרדכי שפיגלר, אחד מכוכבי הכדורגל בישראל, בכל הזמנים. שפיגלר סיים שלוש עונות ברציפות כמלך השערים של הליגה הבכירה. בעונת 1968/69 סיימה הקבוצה במקום השלישי כששפיגלר שוב מוביל את רשימת הכובשים בליגה.
שנות ה-70 וה-80 היו השנים המוצלחות של מכבי נתניה. בתקופה זו הודבק לקבוצה הכינוי – "היהלומים", כפי שמתאים לקבוצה הבכירה ב"עיר היהלומים" שהגיעה להישגים מרשימים, שנה אחרי שנה.
בעונת 1970/71 זכתה מכבי נתניה באליפות הראשונה בתולדותיה. באותה תקופה הובילו את היהלומים שחקנים מוכשרים כמו: מיכאל (לופא) קדוש, ויקטור סרוסי ואלברט גזל. עונה לאחר מכן נקלעה מכבי נתניה למאבקי תחתית אולם נשארה בליגה. הירידה ביכולת, הסתבר, הייתה לצורך עלייה. בעונת 1973/74 חזרה נתניה לפסגה וזכתה בתואר האליפות השני שלה, כשבסגל הקבוצה היו מספר שחקנים מצטיינים והבולט בהם - עודד מכנס.
השיא של אותה תקופת זוהר הגיע בעונת 1977/78, בה הצליחה נתניה לנצח במשחק גמר הגביע את בני יהודה תל אביב. הזכיה הראשונה בגביע המדינה נוספה לזכיה השלישית באליפות המדינה אשר הובילה אותה למפעל האינטרטוטו שפעל אז. גם באירופה נתניה המשיכה "לקרוע רשתות" כאשר זכתה בגביע האינטרטוטו, והפכה לקבוצה הישראלית, הראשונה והיחידה עד היום, הזוכה בתואר אירופי.
ההגמוניה הנתניינית נמשכה גם בשלהי העשור, כאשר בעונת 1979/80 זכתה נתניה באליפות הרביעית שלה בתוך עשר שנים. את המשפט "נתניה ועוד 15" ידע כל אוהד כדורגל גלגל על הלשון. את הביטוי טבע מוט'לה שפיגלר בעונת 1982/83, כאשר החל לאמן את הקבוצה בה כיכב. נתניה תחת שרביטו שלטה ללא עוררין בליגה וזכתה באותה עונה באליפות החמישית בתולדותיה בהפרש 14 נקודות מסגניתה. רבים רואים באליפות זו את הסוף של תור הזהב של נתניה.
שנות ה-80 אופיינו בנתניה בהישגים בינוניים. בשנות ה-90 נמשכה ההתדרדרות כאשר נתניה נשרה לליגה השנייה, ועלתה חזרה לליגה הבכירה רק בסוף העשור תחת שרביטו של המאמן, אורי מלמיליאן. גם בשנות ה-2000 לא חוו היהלומים מנתניה תקופה לטובה, למעט עונה אחת בה סיימו במקום הרביעי ושיחקו סיבוב אחד במסגרת מפעל האינטרטוטו.
בשנת 2005 נקנה המועדון על ידי איש העסקים דניאל יאמר, אשר הגיע לעיר בקול תרועה אך בפועל, נתניה בראשותו לא הגיעה להישגים כמו זכיה באליפות או בגביע המדינה. ההישג הגדול ביותר היה מקום שני בליגת העל בעונות: 2006/7 ו- 2007/8. בעונת 2009/10 השתתפה נתניה בליגה האירופית והצליחה להגיע לסיבוב השלישי עד שהודחה על ידי גלאטאסראי הטורקית. בתחילת 2010 הודיע יאמר על עזיבתו והותיר את נתניה בסימן שאלה גדול. הקבוצה הצליחה להתייצב בתחילה ואף הגיעה לאירופה בשנים הראשונות. בעונת 2012/13 חנכה נתניה את ביתה החדש, איצטדיון נתניה, אך בסיום העונה ירדה לליגה הלאומית אחרי תקופה ארוכה בליגה הבכירה.
הבעלים החדשים שהגיעו לקבוצה בעונת 2013/14, אלי שגב ויוסי מאור, הצליחו לשקם אותה והיא עלתה, באופן מעורר התפעלות, לליגה הבכירה. באותה עונה היא הגיעה לגמר גביע המדינה אך לא הצליחה לשחזר את ההישג ההיסטורי של שפיגלר וחבורתו, והפסידה את הגביע לקריית שמונה. עם חזרתה לליגה הבכירה נתניה התמקמה במרכז הטבלה, ולאחר עונה לא פשוטה סיימה במקום השמיני בליגה.
במהלך הקיץ של עונת 2015/16 התמנה דורון אוסידון ליו"ר הקבוצה. נתניה נקלעה לקשיים, הן מקצועיים והן כלכליים, והעונה הזו תיזכר כאחת הכואבות בהיסטוריה של הקבוצה. הצהובים כבשו 14 שערים בלבד, השיגו רק ניצחון אחד ושברו שיאים שליליים בכדורגל הישראלי, בדרך לירידה לליגה הלאומית.
חרף העובדה שהקבוצה פתחה את העונה בלאומית עם מינוס 9 נקודות, מכבי נתניה הציגה עליונות לאורך העונה כולה וסיימה את עונת 2016/17 במקום הראשון, בדרך חזרה לליגת העל. שני הפסדים בלבד היו לקבוצה, שנהנתה מיכולת מצויינת של דיא סבע (17 שערים), ערן לוי (15 שערים) ושון וייסמן (12 שערים). בסיום העונה חגג המאמן, סלובודאן דראפיץ', שימשיך עם הקבוצה גם בעונת 2017/18.
בעונת 2017/18 חזרו היהלומים לליגת העל וסגרו עונה חלומית מבחינתם. הקבוצה שרק עלתה מהליגה הלאומית, סיפקה כדורגל אטרקטיבי שמשך הרבה תשומת לב וזכה לפרגון רב. קפטן הקבוצה ערן לוי סיים כמלך הבישולים של הליגה עם 11 כאלו בנוסף לעשרה שערים ודיא סבע סיים כמלך שערי הליגה עם 24 כיבושים בתוספת שבעה בישולים. נתניה התברגה בפלייאוף העליון וסיימה במקום החמישי כאשר עד המחזורים האחרונים נלחמה על כרטיס לאירופה, אותו אמנם לא הצליחה להשיג לבסוף, אך רשמה עונה נפלאה לקבוצה שרק עלתה ליגה.
נתניה המשיכה במומנטום החיובי גם בעונה שלאחר מכן, כאשר על הקווים המשיכו להדריך את השחקנים צמד המאמנים סלובודן דראפיץ' ושי ברדה. אחרי פתיחת עונה לא כל כך מוצלחת, הם הצליחו להתייצב ולטפס במעלה הטבלה, כאשר מיקום השיא שלהם היה במקום השני. במקביל, הצהובים התקדמו במסגרת מפעל גביע המדינה והגיעו עד לשלב הגמר, בו הפסידו לבסוף לבני יהודה תל אביב בדו קרב בעיטות הכרעה מ-11 מטר. בליגה, הקבוצה סיימה במקום הרביעי, אחד יותר גבוה מהעונה שלפני כן. עונת 2019/20 הייתה עונת ירידה עבור היהלומים. אחרי שתי עונות רצופות בצמרת והופעה בגמר גביע המדינה, הצהובים לא הצליחו לשחזר את היכולת הטובה ומצאו את עצמם לוקחים חלק במשחקי הפלייאוף התחתון. נתניה לא הייתה חלק ממאבקי התחתית והבטיחה את מקומה לעונה נוספת בליגה הבכירה בשלב מוקדם יחסית, כשלבסוף סיימה במקום העשירי. עונת 20/21 הייתה מלאה בעליות ומורדות עבור נתניה, שבסופה סיימה הקבוצה מעיר היהלומים במקום הראשון בפלייאוף התחתון והשביעי הכללי בליגת הבורסה לניירות ערך. בגביע המדינה הנתנייתים הגיעו עד שלב השמינית גמר שם הפסידו 3-1 להפועל תל אביב.
את עונת 2021/22 מכבי נתניה תזכור לטובה, אחרי תחילת עונה מגמגמת תחת המאמן ריימונד אטוולד, הגיע בני לם לתפקיד המאמן הראשי וכבר במשחק הבכורה שלו כמאמן ניצחה הקבוצה את מכבי ת''א 4-2. את סיום העונה הסדירה מכבי נתניה סיימה במקום החמישי שהעניק לה מקום בפלייאוף העליון ועד סוף העונה הצליחה הקבוצה להעלות למקום הרביעי והבטיחה השתתפות בקונפרנסליג, כאשר היא מציגה כדורגל סוחף והתקפי.
את עונת 2022/23 החלו הצהובים-שחורים עם שינוי בדמות המאמן בפתיחת העונה, בני לם עזב את התפקיד ובמקומו רן קוז'וק תפס את המושכות. הקבוצה הצליחה להתאושש מפתיחת עונה לא יציבה ולבסוף רשמה העפלה לפלייאוף העליון של ליגת העל וסיימה במקום החמישי, בגביע המדינה, היהלומים מנתניה היו קרובים להגשמת החלום אך הפסידו בגמר לבית''ר ירושלים.