אצטדיון המושבה
מהאצטדיונים החדישים בכדורגל הישראלי, אשר משמש כמגרש הביתי של מכבי פתח תקוה במשחקי ליגת העל והפועל פתח תקוה במשחקי הליגה הלאומית. החל מעונת 2016/17 מארח המושבה גם את הפועל תל אביב ובני יהודה תל אביב, זאת בשל השיפוץ המתקיים באצטדיון בלומפילד.
אצטדיון זה החליף את מגרש "האורווה" הוותיק של פתח תקוה. המושבה נחנך בחודש דצמבר 2011, במשחק בין מכבי פתח-תקוה להפועל עכו (4:0).
המושבה מכיל כ-11,200 מקומות בשני יציעים – המזרחי והמערבי. יש בו עשרה תאי צפייה VIP ומתקן מפואר לצפייה פרטית אשר ממוקם ביציע המערבי. בנוסף נבנו 28 מקומות ישיבה יעודיים לבעלי צרכים מיוחדים. באצטדיון עשרה מזנונים לשרות האוהדים.
המושבה, אירח בעבר את משחקי אליפות אירופה עד גיל 21.
פירוט היציעים:
היציע המערבי: מכיל את גושים 1-6 ומשמש את אוהדי הקבוצה המארחת
היציע המזרחי: מכיל את גושים 10-14 ומשמש את אוהדי הקבוצה האורחת
איך מגיעים?
האצטדיון ממוקם בדרך אם המושבות בפתח-תקוה.
ברכב:
מכביש 5 יש לרדת במחלף התקוה, לעבור את בית הקברות ובצומת העיפרון (דרך אם המושבות) לפנות ימינה. האצטדיון מצד ימין.
מכביש 4 מכיוון דרום יש לרדת בקריית אריה, ולפנות שמאלה ברמזור. האצטדיון לאחר כקילומטר מצד שמאל. מכביש 4 מכיוון צפון ניתן לרדת בקרית אריה, ולפנות שמאלה לכיוון איזור התעשיה. לחילופין ניתן בצומת מורשה לפנות שמאלה לכביש 5, ולהמשיך לפי ההוראות הנ"ל.
ברכבת:
מול האצטדיון ממוקמת תחנת הרכבת "קריית אריה".
באוטובוס:
קו 44 מהתחנה המרכזית וקו 46 מז'בוטינסקי.
מכבי עירוני פתח תקווה
מכבי פתח תקוה היא אחת הקבוצות הותיקות בכדורגל הישראלי, שניה רק למכבי תל אביב. היא נוסדה ב-1912 בטורקיה על-ידי סטודנטים מהעיר פתח-תקוה, אשר שרתו בצבא הסולטאן והקימו שם קבוצת כדורגל. עם סיום מלחמת העולם הראשונה הם עלו ארצה והמשיכו לשחק בקבוצה זו. המגרש הראשון בו שיחקו היה בחורשה במרכז העיר. בשנת 1926 הוקם מגרש מכבי פתח תקוה ברחוב שטמפפר, עליו שיחקה הקבוצה עד אמצע שנות ה-70, כאשר עברה לאצטדיון "האורווה" ברחוב - אבשלום גיסין, ע"ש מי שהיה המגן הימני, הקפטן ויושב הראש שלה באותה תקופה, עד שנהרג בהתקפת פורעים ערבים על פתח תקוה ב-1921.
ארון התארים של הקבוצה מצומצם, והוא כולל שני גביעי מדינה לצד שלושה גביעי טוטו בליגה הראשונה ושניים בליגה השנייה.
במשך שנים רבות שיחקה מכבי פתח תקוה בליגה השנייה עד שבשנת 1991 עלתה לליגה הראשונה בה שיחקה 21 עונות רצופות. באותן שנים נטלו עמוס ואבי לוזון את הבעלות על הקבוצה וניהולה. הדגש הניהולי של בני משפחת לוזון היה על מחלקת הנוער של המועדון ממנה יצאו מספר שחקנים מוכשרים. בעשור הראשון של המאה ה-21 הפכו הכחולים מפתח תקוה לאחת הקבוצות המרכזיות בליגה, כאשר בעונת 2004/05 הם סיימו כסגני אלופים. בעקבות כך זכתה פתח-תקוה בכרטיס למוקדמות גביע אופ"א, ובמסגרת מפעל זה רשמה הישג אירופי נאה. בתחילה הדיחה הקבוצה את פרטיזן בלגרד הודות לניצחון 2:5 מרשים בגומלין בסרביה (אחרי שהפסידה 0:2 במשחק הראשון בר"ג), ובכך העפילה לשלב הבתים של מפעל זה. בשלב הבתים פגשה מכבי פתח-תקוה, בראשותו של המאמן גיא לוזון ובכיכובם של החלוץ עומר גולן, השוער אוהד כהן והקשר כפיר אדרי, את לוקומוטיב מוסקבה, אספניול, פאלרמו וברונדבי. הקבוצה לא הצליחה להמשיך את המומנטום וסיימה במקום האחרון עם אפס נקודות. את עונת 2005/6 סיימה הקבוצה במקום החמישי שהקנה לה את הכרטיס למשחקי האינטרטוטו, שם הודחה בשנה שלאחר מכן מול אתניקוס אחנס.
בעונות הבאות התמקמה מכבי פתח תקוה בעיקר באמצע הטבלה, אך בסיום עונת 2011/12 היא נשרה לליגה הלאומית אחרי 21 שנים רצופות בליגה הראשונה, דווקא בעונה בה חנכה את אצטדיון "המושבה" החדש. תוך שנה אחת בלבד מהירידה היא חזרה לליגת העל מהמקום הראשון בליגה הלאומית. בתום עונת 2013/14 נקלעה הקבוצה, שוב, למאבקי תחתית, בסיומם נשארו בליגה אחרי מחזור אחרון דרמטי במיוחד.
עונת 2014/15 הייתה שונה לחלוטין מקודמתה, כאשר תחת הדרכתו של רן בן שמעון התמקמה הקבוצה בפלייאוף העליון וסיימה במקום השישי. למרות שזכתה בגביע הטוטו אחרי ניצחון בגמר על קרית שמונה, יכולת לא טובה בליגה, במסגרת עונת 2015/16, הובילה לפיטוריו של בן שמעון, ודני גולן הוחתם כמאמן. פתח תקוה הציגה יכולת משופרת בחודשיים האחרונים של העונה, וסיימה את העונה במקום הראשון של הפלייאוף התחתון, מבלי שנקלעה למאבקי תחתית דרמטיים.
עונת 2016/17 הייתה אחת המרשימות של הקבוצה בשנים האחרונות, כאשר בסוף העונה הסדירה התמקמה הקבוצה שלישית בטבלה, תחת הדרכתו של המאמן קובי רפואה. ירידה ביכולת במשחקים המכריעים של העונה גרמה לקבוצה לאבד את המקום השלישי לטובת בית"ר ירושלים. גידי קאניוק כיכב עם 10 שערים ו-6 בישולים, אחריו גיא מלמד עם 9 שערים. בעונת 2017/18 לא הצליחו המלאבסים לשחזר את היכולת שהביאה אותם לפלייאוף העליון בעונה שקדמה לה ומצאו את עצמם בחלק התחתון של הטבלה. למזלם הם לא נקלעו לקרבות התחתית וסיימו במקום השמיני.
העונה שלאחר מכן, עונת 2018/19, הייתה לא טובה עבור המלאבסים. אחרי שלאורך רוב שלבי העונה הם היו מעל הקו האדום, מצאו את עצמם הכחולים מידרדרים במחזורי הסיום, עד שבמחזור האחרון איבדו את מקומם לטובתם אשדוד, אותה הם החליפו במקום שמוביל לליגה הלאומית. פ"ת לא אמרה נואש והגיעה לעונת 2019/20 נחושה לחזור למקומה בליגה הבכירה ואכן כך היה - המלאבסים הציגו כדורגל מרשים בליגת המשנה, שלטו בה ללא עוררין כשהם ממוקמים בפסגה לאורך כל שלבי העונה ואף הצליחו להעפיל במקביל לגמר גביע המדינה, שם הפסידו להפועל ב"ש וכמעט רשמו עונה חלומית מבחינתם. בסיום אותה עונה, חזרו הכחולים לליגה הראשונה לאחר שנה אחת בלבד. עונת 20/21 הייתה המשך לעונה המוצלת שלה מהעונה הקודמת. פ''ת הציגה כדורגל אנרגטי, יצירתי ותוסס בכיכובם של שחקני בית צעירים כמו ליאל עבדה, ארד בר ואור בלוריאן. בליגה מכבי פ''ת הגיעה אל הפלייאוף העליון בו סיימה מקום החמישי ובגביע הגיעה עד שלב הרבע גמר, כאשר שם הודחה ע''י מכבי חיפה.
עונת 21/22 אופיינה בחוסר יציבות מבחינת המועדון הכחול, כאשר נרשמו שינויים בעמדת המאמן. הקבוצה לא הצליחה לעלות משלב הבתים של גביע הטוטו, ובגזרת גביע המדינה, הקבוצה הודחה בשלב רבע הגמר אחרי הפסד 2:1 להפועל ב''ש בתום שני המשחקים. את עונת המשחקים סיימה הקבוצה מתחת לקו האדום וירדה לליגה הלאומית.
עונת 22/23 נפתחה עם שי ברדה כמאמן על הקווים, במהלך העונה נרשם חילוף בעמדת המאמן כשבני לם הוצג כמאמן הקבוצה. בליגה, הקבוצה הראתה דומיננטיות והחזיקה במקום הראשון לאורך רוב העונה. מגביע המדינה הקבוצה הודחה בשלב רבע הגמר לאחר 6:1 בתום שני המשחקים מול מכבי תל אביב. בליגה, משחק העלייה של הקבוצה הסתיים בניצחון 0:7 על בני יהודה ת''א.